Tarihce

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen akültesi Fizik Bölümü, 11 Eylül 1995 tarihinde Bölüm Başkanlığına Prof. Dr. Şener OKTİK’in atanması ile faaliyete geçmiştir. Fizik Bölümü öncelikle 1996-1997 Eğitim Öğretim yılında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bünyesinde Fizik Anabilim Dalında Yüksek Lisans Programını başlatmıştır. Bölümün lisans için öğrenci kabulüne akademik kadro ve eğitim öğretim laboratuar alt yapısının tamamlanmasından sonra 1997-1998 Eğitim Öğretim yılında başlanılmıştır. 2006 yılında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının koymuş olduğu kriterleri sağlayan Fizik bölümü akademik kadrosu, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bünyesinde Fizik Anabilim Dalında Doktora Programını başlatmıştır.